Een taalcursus, voor wie iets nieuws zoekt

en nieuwe levenservaringen wil opdoen

Meer dan 40 jaar ervaring

Gecertificeerde, bekwame docenten

Taalcursussen op maat

Taalcursus Nederlands, Engels, Spaans, Duits, Frans, Italiaans

Een taal leren komt imponerend over. Maar als je kijkt naar het aantal mensen dat bij onze school met een nieuwe taal op zak wegloopt, ga je hier heel anders over denken. Iedereen kan een taal leren.

Een taal bestaat uit veel onderdelen. Het is heel makkelijk om verdwaald te raken in bijvoorbeeld alle grammaticale regels en uitzonderingen die een taal bevat. Zelfstudie of slecht onderwijs resulteert daardoor in fouten die later weer afgeleerd moeten worden. Uiteindelijk kan dit je veel meer kosten dan vanaf het begin een goede cursus volgen.

Door een taalcursus te volgen bij het Fairfield College maak je het jezelf gemakkelijk. De structuur en opbouw is al voor je uitgedacht. Het enige wat jij hoeft te doen is jezelf openstellen en inzetten.

 

Bij ons kies je voor een cursus met ..

 • Gekwalificeerde docenten
 • Aangetoond resultaat
 • 40 jaar ervaring

Taalcursus bij het Fairfield College

Het Fairfield College geeft al meer dan 40 jaar taalles aan bedrijven, instellingen en particulieren. Wij geven taalcursussen op maat en het beginpunt hiervan is het intakegesprek.

Aan de hand van dit gesprek wordt de cursus samengesteld. Hiervoor zijn de volgende punten belangrijk:

 • het beginniveau van de cursist
 • doel wat de cursist voor ogen heeft
 • de intensiteit (frequentie en duur van de lessen)
 • de snelheid waarmee de cursist de nieuwe taal leert
 • de tijd die de cursist aan het leren van de taal besteedt naast school
Taalcursus Fairfield College
Taalcursus

Cursusvormen

Individuele cursussen
Bij privélessen gaat het om onderwijs op maat. Deze training is ideaal voor cursisten met specifieke wensen. U krijgt één-op-één les en werkt aan precies dat wat u belangrijk vindt of nodig heeft. Voor sommigen zal dat versterking van de spreekvaardigheid zijn, voor anderen vereist de schrijfvaardigheid misschien wat extra aandacht. 

Groepscursussen
Deze cursusvorm heeft als voordeel dat er op basis van veel interactie geleerd kan worden. Vooral voor zakelijke doeleinden is dit geschikt. Als een groep zich via een bedrijf aanmeldt kan deze meteen van start gaan. Voor particulieren hebben we groepslessen met open inschrijving. Er zijn groepscursussen voor beginners en gevorderden. De groepen bestaan uit 2-10 deelnemers die ongeveer hetzelfde niveau hebben en gaan van start zodra er genoeg aanmeldingen zijn.

Talenpracticumcursus (alleen Nederlands)
Over het algemeen bestaan onze cursussen Nederlands uit privélessen of uit de combinatie van practicum- en privélessen. De practicumlessen leggen de basis en bieden grammaticale ondersteuning. Deze lessen zijn bijzonder geschikt voor echte beginners, maar ook voor degenen die op een snelle manier hun weggezakte kennis willen ophalen. Het verwerven van spreekvaardigheid gaat via deze methode snel en doeltreffend.

Ons talenpracticum biedt flexibiliteit: u kunt zelf binnen de openingstijden het lesschema en het lestempo bepalen. Er is altijd een begeleider aanwezig die u kan helpen, terwijl u zelfstandig de lessen volgt.

Met een cursus in het practicum kunt u altijd direct beginnen.

 

De inhoud van de cursus

De cursus wordt gevormd naar de wensen van de cursist. Hieronder staan een aantal vaardigheden die vaak onderwezen worden. Er is natuurlijk veel meer mogelijk. 

Algemene niveauverhoging
Basiscursus grammatica en woordenschat, met aandacht voor de Nederlandse cultuur en samenleving. Alle taalvaardigheden komen aan bod. Bestemd voor laag opgeleide cursisten met taalniveau NT2 0-A1. De cursus leidt tot eindniveau “op weg naar A2” / A2.

Vervolgcursus Nederlands. Gevorderde grammatica, zinsopbouw en woordenschat. Bestemd voor cursisten met niveau A2 en cursisten die de basiscursus goed hebben afgerond. Alle onderdelen komen aan bod. De cursus leidt tot niveau B1.

Spreekvaardigheid
Deze lessen zijn gericht op de verbetering en activering van de algemene spreekvaardigheid. Bestemd voor cursisten met niveau A1, A2 en B1. De cursus bevat: uitbreiding van de algemene woordenschat met grammaticale ondersteuning en conversatietraining.

Spellingcursus
De correcte spelling van de werkwoorden en de nieuwe spellingregels overzichtelijk behandeld. Bestemd voor NT1 cursisten en NT2 cursisten met niveau B2.

Zakelijke schrijfvaardigheid
De taal van de werkvloer is anders dan die van thuis. Vooral het schrijven en de spelling kunnen lastig zijn. Deze cursus biedt u de handvatten voor een verbetering van uw algemene zakelijke communicatie en correspondentie, zoals brieven, verslagen, notulen, memo's, e-mails en rapporten. Theorie en situaties uit de praktijk wisselen elkaar af en sluiten naadloos aan op de behoeften van de cursist. Bestemd voor NT1 en NT2 cursisten met niveau B1.

Zakelijke spreekvaardigheid
Bestemd voor cursisten met niveau B1. Aan bod komen: gevorderde grammatica, telefoongesprekken voeren, presentaties houden, werkoverleg en vergaderen. Uitbreiding van zakelijke woordenschat met speciale aandacht voor o.a. de gebieden marketing, personeel en organisatie en de financiële administratie. 

Engelse examens
Op het Fairfield College kunt u zich voorbereiden op vier verschillende examens.  Deze examens worden officieel erkend door universiteiten, werkgevers en overheden wereldwijd.

ESOL examens – Georganiseerd door de Cambridge Universiteit

De studenten gebruiken het allernieuwste lesmateriaal met interactieve toetsing online. Studenten kunnen aan de examens deelnemen in Nederland en over de hele wereld, georganiseerd op dezelfde dag.

PET – Preliminary English Test – Correspondeert met het niveau B1

FCE – First Certificate in English – Correspondeert met het niveau B2

CAE – Certificate in Advanced English – Corrspondeert met niveau C1

CPE – Certificate of Proficency – Correspondeert met het niveau C2

Veel gestelde vragen

Hoeveel kost een cursus?

Elke cursus is verschillend, omdat wij maatwerk leveren. De prijs van een cursus wordt berekend op basis van het aantal afgesproken lesuren maal het uurtarief van de lessen, plus lesmateriaal, administratiekosten en, als de lessen buiten Hilversum plaatsvinden, reiskostenvergoeding. Kijk hier voor de tarieven » 

Om toch een idee te geven: de cursusprijzen liggen meestal tussen de 500 en 2000 euro. 

Hoelang duurt een cursus?

Een cursusduur kan verschillen tussen de 2 en 6 maanden. Dit is afhankelijk van bijvoorbeeld de frequentie van de lessen en de snelheid waarmee de cursist de nieuwe taal leert.

Berekenen jullie BTW?

Nee, wij zijn vrijgesteld van BTW. 

Kunnen de lessen ook 's avonds plaatsvinden?

Ja, dit kan. Wij zijn geopend van 9:00 - 21:00 uur.

Kunnen de lessen ook ergens anders plaatsvinden?

Ja, de lessen kunnen ook op locatie plaatsvinden. Als dit buiten Hilversum is, dan worden de reiskosten en de reistijd ook in rekening gebracht. 

Kan ik van docent wisselen?

Alles is bespreekbaar, zolang het binnen de mogelijkheden ligt.

Waarom geven jullie geen spoedcursussen?

Kijk hiervoor op (link)

De waarde die een taal toevoegt:

 • Nieuwe contacten leggen
 • Zakelijke uitbreiding
 • Landen ontdekken