Over het Fairfield College

Al meer dan 50 jaar thuis in talen!

Al meer dan veertig jaar is het Fairfield College een begrip in Hilversum en omstreken als het gaat om taaltrainingen op maat. Dit betekent veel ervaring, maar niet dat we in de tijd zijn blijven hangen. Integendeel! Ging het in de jaren ’70 voornamelijk om conversatielessen en cursussen handelscorrespondentie in een vreemde taal, nu leren onze cursisten hun bedrijfspresentatie in vlekkeloos Engels of vloeiend Frans te doen of maken ze zich de e-mail- of mobieleconventies eigen zoals die gelden in Duitsland, Spanje of Italië. In de loop der jaren heeft ook het NT2 onderwijs een veel groter aandeel in ons studieaanbod gekregen; tientallen nieuwe Nederlanders haalden inmiddels hun inburgeringsdiploma onder begeleiding van onze docenten. Echter, de persoonlijke aanpak en de op maat gesneden cursustrajecten zijn door de jaren heen onveranderd gebleven. Geen cursist is immers gelijk.

Onze speerpunten

  • Meer dan 50 jaar ervaring
  • Kleine groepen
  • Veel persoonlijke aandacht een begeleiding
  • Korte lijnen met de directie
  • De cursus wordt samengesteld naar de behoefte en wensen van de cursist
  • Onze aandacht ligt op het zo goed mogelijk doorlopen van de cursus door elke cursist
  • We zijn één van de meest klantvriendelijke scholen van Nederland volgens onderzoek van het keurmerk Blik Op Werk »
  • Hoog opgeleide docenten met vele jaren ervaring
Inburgeringscursus geslaagd

Het Fairfield College wordt door Carla Detti geleid. Op de foto staat zij rechts van een cursist die geslaagd is voor zijn inburgeringsexamen. In Italië heeft zij Duits en Spaans gestudeerd en in 1989 is zij als taaldocente gaan werken voor het Fairfield College en heeft de school in 2000 overgenomen.

Het Fairfield College heeft zich altijd gericht op taalcursussen. Vanwege de grote instroom immigranten die rond 2008 begon en de ervaring in taalonderwijs was het een logische stap voor het Fairfield College om deze mensen te helpen een plaats te krijgen in de Nederlandse samenleving. Naast taalcursussen geeft de school sinds 2008 dus ook inburgeringscursussen.

De punten die Carla in de school naar voren wil brengen zijn een verwelkomende sfeer en het ondersteunen en bijstaan van zowel de docenten als de cursisten. Zo worden problemen altijd besproken en is er veel ruimte voor oplossingen en veranderingen. Daarnaast wordt professionaliteit nagestreefd: 99% van de cursisten slaagt voor het inburgeringsexamen, de cursisten geven de school een 9.4 voor klanttevredenheid en vaker heeft het Fairfield College groepen lesgegeven van grote internationale bedrijven, televisiestations en mediabedrijven. Ook is het Fairfield College vaker om de mening gevraagd ten aanzien van nieuwsonderwerpen aangaande de inburgering.

Blik Op Werk keurmerk

Keurmerk Blik Op Werk

Sinds 1 januari 2013 is het Fairfield College aangesloten bij het keurmerk Blik op Werk Inburgering. Dit betekent dat als cursisten een inburgeringscursus komen volgen op onze school, zij een lening bij de Duo kunnen aanvragen. Deze instantie controleert onze school jaarlijk. Daarom is dit keurmerk een garantie voor kwaliteit, hierin worden onder andere klantvriendelijkheid en slagingspercentages meegenomen. Het Fairfield College scoort hoog: één van de meest klantvriendelijke scholen van Nederland en slagingspercentages boven de 99% »

CRKBO Instelling

CRKBO registratie

Na een uitgebreide audit door het CPION, die we glansrijk hebben doorstaan, is het Fairfield College in januari 2011 opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) ». Opname in dit register bevestigt dat ons instituut voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen en het is daarmee vrijgesteld van de regelgeving voor btw. Voor cursisten en opdrachtgevers van het Fairfield College heeft deze registratie aangename pluspunten: onafhankelijk getoetste kwaliteit en een factuur zonder 21% btw.

CEFR

Wij hanteren het Common European Framework of Reference for Languages (CEFR) » om taalniveaus te bepalen.

Wat wil je doen?

Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017 Nieuw in Nederland?

Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017 Nederlands verbeteren?