Dankzij onze inburgeringscursussen hebben
honderden immigranten, vluchtelingen en gezinsherenigers
hun inburgeringsexamen behaald


Inburgeringscursus bij het Fairfield College
Onze inburgeringscursussen staan al jarenlang bekend dankzij hun buitengewone kwaliteit, gekwalificeerde docenten en persoonlijke aandacht voor de cursist. Wij zorgen ervoor dat onze cursisten vertrouwd raken met de Nederlandse taal en cultuur, zodat ze met zelfvertrouwen kunnen deelnemen aan de Nederlandse maatschappij.
Keurmerk Blik Op Werk
Het Fairfield College is aangesloten bij het keurmerk Blik op Werk Inburgeren. Dankzij dit keurmerk ben je verzekerd van onze hoge kwaliteit en kun je onder gunstige voorwaarden een lening bij de DUO afsluiten. Kijk voor meer informatie op https://www.ikwilinburgeren.nl
Inhoud van de inburgeringscursus
Groepslessen
Dit zijn lessen waarin veel interactie plaatsvindt en waarin je volledig begeleid wordt door je docent.
Talenpracticumlessen
Dit zijn individuele lessen via een koptelefoon en een boek. Iedereen werkt voor zichzelf in dezelfde ruimte en er is een docent die je begeleidt, die je werk nakijkt en die al je vragen beantwoordt.
Computerlessen
Deze lessen bestaan uit oefeningen die bij de methode van de groepslessen horen, extra zijn of helpen bij de voorbereiding voor de examens. Deze oefeningen kunnen op school, maar ook thuis gemaakt kunnen worden.
De eerste periodes zullen gericht zijn op alle aspecten van de taal en cultuur. De periode vlak voor de examens zal er specifiek geoefend worden voor de eerstkomende examens.
Inburgeringsexamen of Staatsexamen
Het inburgeringsexamen (A2)
Dit examen is voor mensen die al in Nederland wonen en willen of moeten inburgeren. Dit is het minimale wat gehaald moet worden om in Nederland in te burgeren. De meeste mensen kiezen voor dit examen. Kijk voor meer informatie op:
– https://ind.nl/Nederlanderschap/Paginas/Naturalisatie.aspx
– https://ind.nl/Formulieren/3006.pdf
Het staatsexamen I/II (B1/B2)
Dit examen is voor mensen die de taal op een hoger niveau willen leren. Dit niveau stelt de cursist in staat te participeren op de Nederlandse arbeidsmarkt of een opleiding te volgen in het beroepsonderwijs. Cursisten kunnen via Staatsexamen I een MBO opleiding doen en via Staatsexamen II een HBO of Universitaire studie. Deze examens zijn aanzienlijk moeilijker en kosten daarom ook meer tijd en moeite om voor te bereiden. Kijk voor meer informatie over het staatsexamen op https://www.staatsexamensnt2.nl
Examenonderdelen
Het Inburgeringsexamen en het Staatsexamen bestaan uit zes verschillende onderdelen. Het onderdeel Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt geldt alleen voor mensen die na 1 januari 2015 inburgeringsplichtig zijn geworden.
Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt. Dit examen gaat over werken en werk zoeken. Je moet op school en thuis opdrachten doen en daarmee een portfolio maken. Als het portfolio goedgekeurd is, dan krijg je een gesprek bij de DUO. Tijdens het gesprek moet je vertellen hoe je de opdrachten hebt uitgevoerd en moet je antwoord geven op vragen.
KNM
Kennis van de Nederlandse Maatschappij. Dit examen maak je op de computer. Met ongeveer veertig vragen laat je zien dat je over voldoende kennis beschikt van de Nederlandse maatschappij. Het examen gaat over thema’s uit het dagelijks leven in Nederland die in de lessen behandeld worden.
Luistervaardigheid
Je maakt dit examen op de computer. Je ziet filmpjes en hoort luisterteksten. Deze gaan over werk, opleiding of het dagelijks leven in Nederland. Bij elk filmpje of tekst horen een aantal meerkeuzevragen. In totaal moet je ongeveer 25 vragen beantwoorden.
Leesvaardigheid
Ook dit examen maak je op de computer. Je moet teksten lezen en antwoord geven op ongeveer 25 meerkeuzevragen. De teksten gaan over werk, opleiding of het dagelijks leven in Nederland.
Schrijfvaardigheid
Dit examen maak je niet op de computer, maar op papier. Je krijgt verschillende opdrachten, je moet bijvoorbeeld een briefje of een e-mail schrijven of een formulier invullen. Je moet ook zinnen afmaken.
Spreekvaardigheid
In dit examen laat je zien dat je de taal voldoende kunt spreken en begrijpen. Je moet filmpjes bekijken en korte antwoorden geven op vragen.
Veel gestelde vragen
het beginniveau
het gewenste niveau
het opleidingsniveau
de studievaardigheden
de tijd die een cursist aan een taal besteedt naast school
hoeveel huiswerk de cursist maakt
de motivatie
Ben je een snelle cursist, dan kan je binnen één jaar klaar zijn. Heb je moeite om de taal te leren, dan kan het 2-3 jaar duren.