WEB-Gelden: Gratis cursus aangeboden door jouw gemeente

Iedereen die 18 jaar of ouder is, in de gemeente Hilversum, Gooise Meren, Wijdemeren, Huizen, Blaricum, Eemnes, Laren of Weesp woont en niet (meer) inburgeringsplichtig is, kan zich bij het Fairfield College aanmelden voor een gratis cursus Nederlands, die door de gemeente wordt gefinancierd.

Ben je hierin geïnteresseerd? Maak een afspraak voor een informatiegesprek over de voorwaarden en de mogelijkheden. Wij zullen voor jou met de desbetreffende gemeente contact opnemen om de goedkeuring te regelen.

Hoe werkt het?

Nadat je een afspraak voor een intakegesprek hebt gemaakt, zullen wij jouw wensen inventariseren en jouw startniveau vaststellen. Op basis hiervan besluiten wij in welke groep je geplaatst kan worden. Het is in de meeste gevallen mogelijk om direct of binnen een paar weken te beginnen.

De cursussen bestaan uit 2 of 3 lessen per week, 2 uur les per keer. De lesdagen en -tijden zijn in overleg en afhankelijk van de mogelijkheden.

Deze cursussen zijn op alle niveau’s beschikbaar, van A0 tot B2. De cursussen worden afgesloten met toetsen om het eindniveau te bepalen.

Een cursus bestaat uit een traject van 4-6 maanden, afhankelijk van het aantal lessen per week. In overleg met de gemeente is een verlenging van dezelfde duur mogelijk.

Indien gewenst kan met deze cursus ook een officieel examen worden voorbereid, zoals het Staatsexamen. Het is tevens mogelijk om aan het eind van de cursus een deelnamecertificaat te ontvangen.

Heb je een vraag of wil je je aanmelden gebruik dan onderstaand formulier