Inburgeringscursus, goed Nederlands leren

En snel de examens halen

Meer dan 40 jaar ervaring

99% van onze cursisten slaagt

4-8 mensen per groep

Persoonlijke begeleiding krijgt meer waarde

Kleine school

Iedereen kent elkaar. Door de band met elkaar wordt naar school komen leuk

Gekwalificeerde docenten

Alle docenten hebben de vereiste certificaten

Eerlijk

Bij ons kun je stoppen wanneer je wilt. Je betaalt nooit voor niet gekregen lessen.

Inburgeren

In Nederland is inburgeren voor veel mensen verplicht. En dat is maar goed ook. Hoe ga je een leven leiden in een land zonder de taal te kennen? Één van de startpunten van een betere toekomst in een nieuw land is de taal leren. Maar dit is niet zo makkelijk. Een taal bestaat uit veel onderdelen en de kans bestaat dat je hierover officieel examen moet doen. Dit geeft veel spanning. Hoe ga je de nieuwe taal leren? Wat moet je allemaal weten? En hoe ga je oefenen? Veel van deze vragen zijn niet nodig als je een begeleider hebt. De methode is al bepaald. Het enige wat jij hoeft te doen is openstaan voor de informatie.

Als je bij het Fairfield College komt inburgeren ben je binnen de kortste keren klaar, want ..

 • We hebben de hoogste klanttevredenheid van Nederland
 • .. wat betekent dat we om onze cursisten geven
 • .. waardoor je kans op slagen heel hoog is

Binnenkort hoor je bij de rest van de geslaagden

Inburgeringscursus bij het Fairfield College

Het Fairfield College is een school die hoge kwaliteit onderwijs levert via gekwalificeerde docenten en jarenlange ervaring. Ons doel is om onze cursisten vertrouwd te laten raken met de Nederlandse taal en cultuur. Een inburgeringscursus bij ons helpt cursisten zelfverzekerd te worden in het gebruik van de taal. Wij geloven in onze oprechtheid en zetten ons volledig in om onze cursisten verder te helpen in het leven in Nederland. Al jarenlang halen cursisten bij ons hun diploma en gaan ze weg met een tevreden gevoel. 

Inburgeren
Blik Op Werk keurmerk

Keurmerk Blik Op Werk

Het Fairfield College is aangesloten bij het keurmerk Blik op Werk Inburgeren. Je bent hierdoor verzekerd van de goede kwaliteit van ons instituut. Dankzij dit keurmerk kun je voor een inburgeringscursus een lening onder gunstige voorwaarden bij de DUO afsluiten. Kijk voor meer informatie hierover op www.blikopwerk.nl/inburgeren.

Inhoud van de inburgeringscursus

Inburgeringscursussen bestaan uit verschillende onderdelen:

 • Groepslessen
  Dit zijn lessen waarin je volledig begeleid wordt door je docent. Hierin vindt veel interactie plaats tussen de groepsgenoten en de docent. 

 • Talenpracticumlessen (zie foto)
  Dit zijn individuele lessen via een koptelefoon en een boek. Iedereen werkt voor zichzelf in dezelfde ruimte en er is een docent die je begeleidt, die je werk nakijkt en die al je vragen beantwoordt.

 • Computerlessen
  Dit zijn lessen die op school, maar ook thuis gemaakt kunnen worden. Dit zijn oefeningen die bij de methode van de groepslessen horen, extra zijn of helpen bij de voorbereiding voor de examens.

De eerste periodes zullen gericht zijn op alle aspecten van de taal en cultuur. De periode vlak voor de examens zal er specifiek geoefend worden voor de eerstkomende examens. 

Talenpracticum
Groepsles

Inburgeringsexamen (A2) of Staatsexamen I/II (B1/B2)

 • Het inburgeringsexamen (A2) is voor mensen die al in Nederland wonen en willen of moeten inburgeren. Dit is het minimale wat gehaald moet worden om in Nederland in te burgeren. De meeste mensen kiezen voor dit examen.

 • Het staatsexamen I/II (B1/B2) is voor mensen die de taal op een hoger niveau willen leren. Dit niveau stelt de cursist in staat te participeren op de Nederlandse arbeidsmarkt of een opleiding te volgen in het beroepsonderwijs. Cursisten kunnen via Staatsexamen I een MBO opleiding doen en via Staatsexamen II een HBO of Universitaire studie. Deze examens zijn aanzienlijk moeilijker en kosten daarom ook meer tijd en moeite om voor te bereiden. 

Examenonderdelen

Het Inburgeringsexamen en het Staatsexamen bestaat uit de volgende onderdelen. Het examenonderdeel Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt geldt alleen voor iedereen die na 1 januari 2015 inburgeringsplichtig is geworden.

ONA

Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt. Dit examen gaat over werken en werk zoeken. Je moet op school en thuis opdrachten doen en daarmee een portfolio maken. Als het portfolio goed gekeurd is, dan krijg je een gesprek bij DUO. Tijdens het gesprek moet je vertellen hoe je de opdrachten hebt uitgevoerd en moet je antwoord geven op vragen.

KNM

Kennis van de Nederlandse Maatschappij. Dit examen maak je op de computer. Met ongeveer veertig vragen laat je zien dat je kennis hebt van de Nederlandse maatschappij. Het examen gaat over thema’s uit het dagelijks leven in Nederland die in de lessen behandeld worden.

Luistervaardigheid

Je maakt dit examen op de computer. Je ziet filmpjes en hoort luisterteksten. Deze gaan over werk, opleiding of het dagelijks leven in Nederland. Bij elk filmpje of tekst horen een aantal meerkeuzevragen. In totaal moet je ongeveer 25 vragen beantwoorden.

Leesvaardigheid

Ook dit examen maak je op de computer. Je moet teksten lezen en antwoord geven op ongeveer 25 meerkeuzevragen. De teksten gaan over werk, opleiding of het dagelijks leven in Nederland.

Schrijfvaardigheid

Dit examen maak je niet op de computer, maar op papier. Je krijgt verschillende opdrachten, je moet bijvoorbeeld een briefje of een e-mail schrijven of een formulier invullen. Je moet ook zinnen afmaken.

Spreekvaardigheid

In dit examen laat je zien dat je de taal voldoende kunt spreken en begrijpen. Je moet filmpjes bekijken en korte antwoorden geven op vragen.

Veel gestelde vragen

Kan ik stoppen wanneer ik wil?

Ja, je kunt bij ons stoppen wanneer je wilt. En je betaalt nooit voor lessen die je niet gekregen hebt.

Hoeveel kost een inburgeringscursus?

Dit is per cursist verschillend. Het hangt af van de hoeveelheid uren les die je hebt gekregen. Klik hier voor de tarieven per uur » 

Hoelang duurt een inburgeringscursus?

Dit is per cursist verschillend. Het hangt namelijk af van:

 • het beginniveau
 • het gewenste niveau
 • het opleidingsniveau
 • de studievaardigheden
 • de tijd die een cursist aan een taal besteedt naast school
 • hoeveel huiswerk de cursist maakt
 • de motivatie

Ben je een snelle cursist, dan kan je binnen één jaar klaar zijn. Heb je moeite om de taal te leren, dan kan het 2-3 jaar duren. 

Wanneer kan ik beginnen met een inburgeringscursus?

Een cursist kan beginnen zodra er een geschikte groep beschikbaar is. Dit kan direct zijn, maar soms kan het enkele weken duren. 

Waar bestaat een inburgeringscursus uit?

Een inburgeringscursus bestaat uit groeps-, talenpracticum- en computerlessen. Tijdens de eerste periodes zullen alle onderwerpen besproken worden en tijdens de laatste periodes zal de cursist voorbereid worden voor de specifieke examens.

Hoeveel lessen krijg ik in de week?

De meeste groepen krijgen 3x per week 2 uur groepsles. Cursisten kunnen ervoor kiezen deze lessen aan te vullen met talenpracticum- en computerlessen. Zo kan elke cursist zelf bepalen hoeveel tijd hij/zij erin steekt. Gemiddeld zitten cursisten 9 uur per week op school.

In wat voor soort groep kom ik terecht?

Wij zoeken een groep die geschikt is voor jou. Dit baseren wij op je afkomst, opleidingsniveau, kennis van de Nederlandse taal en leeftijd. Je kan zelf je wensen aangeven. 

Hoeveel mensen zitten er in een groep?

Wij streven ernaar groepen te vormen van 4-8 personen.

Kan ik overstappen naar een andere groep als ik te snel of langzaam ben?

Dat kan, als er een geschikte groep is. Als die er niet is, dan moet er mogelijk gewacht worden tot er een nieuwe groep gevormd is. In de tussentijd kan de cursist talenpracticum- of computerlessen volgen.

Wat doen jullie als ik niet tevreden ben met de groep, of als de tijden niet meer goed zijn?

Wij zoeken naar mogelijkheden om een andere groep te vinden die geschikt is. Mogelijk is die groep er niet en moet er gewacht worden tot deze gevormd wordt. In de tussentijd kan er verder gegaan worden met de talenpracticum- en computerlessen.

Wanneer kan ik examen doen?

Je kan examen doen wanneer je consistent goed scoort op de oefenexamens.

Kan ik een lening krijgen?

Dit is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Kijk hiervoor op www.inburgeren.nl »

Als ik geen lening heb, mag ik dan de lessen in termijnen betalen?

Er zijn verschillende betalingsconstructies mogelijk. Het is mogelijk om per maand achteraf te betalen. Hierbij worden het aantal lessen van die maand opgeteld en in rekening gebracht. Maar andere afspraken, zoals om de zoveel maanden/lessen betalen, zijn ook mogelijk. Alles is bespreekbaar.

Kan ik als beginner meedoen, ook als ik geen Engels spreek?

Ja. De docenten zijn gewend om les te geven aan beginnende buitenlanders zonder Engels te gebruiken. Wij moedigen iedereen aan om vanaf het begin zo veel mogelijk Nederlands te gebruiken.

Als je een inburgeringscursus bij het Fairfield College kiest, dan kies je voor ...

 • Een eerlijke behandeling
 • De hoogste kans om je examens te halen
 • De hoogste klanttevredenheid van Nederland